Arran Steinweg

De eerste keer dat Arran op een paard zat wist hij het meteen: ik wil springen! Zijn kennis en ervaring op het gebied van het opleiden en uitbrengen van springpaarden heeft hij vooral opgedaan op de volgende manieren:

• Deurne; opleiding bedrijfsleider/instructuur paardensport. Tijdens deze opleiding heeft Arran mogen deelnemen aan het jumpex project 1998/2003 onder leiding van Cor Loeffen. De term jumpex staat voor het project dat de praktische opleiding- en selectiemogelijkheden van springpaarden wil verbeteren. De resultaten van dit project zijn gebruikt om de invloed van het opfoksysteem te beoordelen en de relatie tussen prestatie en lichamelijke en gedragskenmerken te evalueren.
• Werknemer bij manege Spaarnwoude van Ton Monhemius te Halfweg. Arran heeft bij Ton veel geleerd over paarden in het algemeen. Hij heeft er veel paarden mogen rijden en uitbrengen. Het laatste paard dat hij grotendeels in Halfweg opleidde was Warsteiner. Warsteiner is onlangs verkocht aan stal van der Schans waar hij als Wilson een glansrijke loopbaan tegemoet gaat.

Arrans grote kracht is zijn rust en zijn vertrouwen in de welwillendheid van het paard. Paarden die nerveus of angstig zijn lijken hem moeiteloos te vertrouwen. Paarden die een hekel hebben gekregen aan springen krijgen na een paar onderonsjes met Arran weer zin in hout! De lijst met paarden die Arran met goed gevolg zadelmak heeft gemaakt is lang, zo ook de lijst met paarden die probleemgedrag lieten zien (zoals moeilijk om op te stappen, steigeren, bokken, vluchten, niet willen springen etc.) en dat nu niet meer vertonen.

Bij Springstal Arran Steinweg bent u aan het goede adres voor:
• Advies over al uw rijtechnische en opvoedkundige problemen m.b.t. uw paard;
• Individuele of groepsles op het gebied van springen, dressuur of samengesteld;
• Corrigeren van gedrag;
• Doorrijden van uw jonge dressuur/springpaard;
• Het uitbrengen op wedstrijden van uw springpaard.